Moikkista !

Niin tämä vuosi on taas hurahtanut käyntiin, ja jo helmikuuta eletään. Riston kanssa kisattiin eilen Hyvinkäällä, saldona tällä kertaa hyl ja 15vp. Selvästi on poitsun etenemiseen kisoissa jälleen tullut takapakkia, kyllä se kuukauden tauko nuoressa koirassa näkyy turhan hyvin, hmhp... Ennen joulua alkoi olla meno jo varmaa ja yhteneväistä MYÖS kisoissa, ja saatiin muutamia huippuhienoja femmoja. Nyt joulutauon jälkeiset muutamat kisat ovat taas menneet aivan penkin alle. Koira huitelee hirveetä vauhtia eikä kuuntele kontakteilla, great.. Treenit kyllä menee entiseen malliin varsin mainiosti. Huoh. Romppis-pomppis pääsi viime viikolla kans treeneihin mukaan piiitkästä aikaa, ja kyllä muorilla tahtoa riitti, vaikka taidot ovatkin päässeet pikkaisen rapistumaan.. Mutta jos ei enää vauhdissa voiteta, niin sisussa ainakin ;)

Siskon Hakon-lakun kanssa on tullut myös kerran treenattua (!!) ja käytyä yhdet kisatkin, tuloksena kolmelta radalta yksi nolla (muita en enää edes muista?). Nyt on siis kaksi SM-nollaa kasassa ja pienenä haaveena olisi kasata loputkin tässä kevään aikana, joskos sitä pääsisi SM-karkeloihinkin käväisemään. :) Hakon on varma ja tasaisen vauhdikas, ja liikkuu mielettömällä voimalla. Ulospäin meno näyttää suht rauhalliselta, mutta itse olen aivan hengästynyt aina Hakonin radan jälkeen (verrattuna läntsyihin), ja kun katsoo aikoja, ei ne jää kuin muutamia sekunteja kärjestä.

Taco ja Pita on päässyt treenaamaan viikottain, Pita oikeastaan kaksi kertaa viikossa. Pitskun kanssa ollaan tehty putkea, siivekkeiden kiertoja ja samalla harjoiteltu erilaisia ohjauskuvioita, puomia ja pussia. :) Puomin kontaktin opetusmetodin kanssa olen miettinyt pääni puhki, ja tällä kertaa se siis toimii avustajan kanssa. Olen kuitenkin käyttänyt vielä toistaiseksi namia alastulolla, jolloin koira nappaa namin ja jää 2 on 2 off -asentoon kontaktille, ja odottaa siinä kunnes annan luvan. Avustaja hihnanpäähän tarvitaan siksi, ettei Pita yritä karata ennen lupaa puomilta. Itse siis juoksen puomista ohi/sivuun tms. jolloin Pita on jo oppinut kestämään omaa ohitsejuoksemistani, eikä oikeastaan enää edes yritä lähteä perään, vaan jää kiltisti odottamaan lupaa. Ongelmana on nyt, etten tiedä, pitäisikö nami ottaa pois ja siirtää lelu tilalle.. Jolloin kierrokset nousisi ja puomista tulisi vauhdikkaampi. Lisäksi palkka voisi tulla kädestä, ettei koira opi katsomaan onko alastulolla namia vai ei.. Mutta toistaiseksi siis namin + avustajan kanssa. Onhan tässä aikaa, enkä usko tehneeni sen suurempaa virhettä kontaktin suhteen :)

Taco-pappa on päässyt revittelemään kerran viikkoon, ja treenit koostuvat yleensä yhdestä radasta, joka mennään kaksi kertaa. :) Se riittää Tossavaiselle. Eka kerta mennään vain, eikä välitetä virheistä (jos niitä edes tulee), ja toisella kierroksella sitten keskitytään kaarroksiin, kontakteihin ja käskytyksiin, eli yritetään mennä hyvällä nollalla läpi. :) Tämä systeemi onnistuu yleensä hyvin, ja kun ei Taco oikeastaan voi oppia enää mitään uutta,  ideana on lähinnä pitää vanhus vielä vireessä, kun intoa kuitenkin riittää. :) Olisi tosi hienoa, jos pääsisin vielä Tacon kanssa käymään muutamissa kisoissa kevään aikana, ainakin länderimestaruuksiin olisi vallitsevana mestarina huippua osallistua :D Katsotaan nyt miten käy ;)

Kevään näytelmät ovat vielä mietinnässä, muutamiin olisi tarkoitus ilmota, siis Riston ja Pitan kanssa. Pitalla tuli kaikki hampaat, ja kovaa vauhtia tyttö kasvattaa paksua ja kiiltävää Aikuisen koiran karvaa ;) Ulkona Pitsku viihtyykin vallan hyvin paukkupakkasista huolimatta, kiitos paksun turkin.. Onhan se helppoa kun on villahousutkin omasta takaa ;D Pitan säkä on nyt n. 50-55cm, paino n. 16-19kg. En ole kumpaakaan varsinaisesti mitannut/punninnut, että ihan näppituntumalla nuo luvut. Näyttelyravia tulisi vielä treenata, tytöllä kun on pahana tapana kiskoa hihnassa.. Hampaidentarkistus sujuu ongelmitta, samoin muu kehon tunnustelu, ja eiköhän se seisominenkin menettele. Toki kaikki on erilaista sitten itse näyttelyssä, koiraa ja itseä jännittää ym. mutta en jaksa stressata siitä sen kummemmin, kun Pita on kuitenkin sillälailla peruskiltti ettei tarvitse pelätä rähjäyksiä toisille koirille tms joita on tarvinnut jännittää Tacon ja Riston kanssa. :)

Loppuun vielä kuvatuksia Pitan hallitreeneistä, nähdään näissä merkeissä! ;)


Pita vauhdissa :)


Siivekkeiden kierto onnistuu ongelmitta !




Siellä ollaan ja pysytään ;)


Pikkumusta osaa katsekontaktin <3