Taas on yksi vuosi kulunut ja paljon on mahtunutkin tähän kuluneeseen vuoteen. Upeita hetkiä mutta toisaalta myös surullisia tapahtumia. Keväällä sain nauttia menestyksestä toistamiseen ländereiden agilitymestaruuskisoissa, joissa voitto tuli Tacolle ja hopeasija Ristolle. Myöhemmin toukokuussa nousimmekin sitten Riston kanssa kakkosluokkaan, ja sitten mahtavan Stadi Games -viikonlopun jälkeen nousimme kovaa kyytiä suoraan kolmosiin. Se oli kyllä yksi agilityhistoriani unohtumattomimpia kisaviikonloppuja. :) Loppukesästä Risto vielä valioitui Suomen Muotovalioksi ja samana päivänä Ripasta tuli myös isä, ja näistä Riston ja Caron pennuista nyt yksi asustaa isänsä ja Ullan kanssa. Ella on laumamme uusi tulokas, kovin hurmaava sellainen. ;) Neiti tietää hyvin asemansa, mutta osaa myös olla melkoisen luonteikas tättähäärä. Tuleva vuosi näyttänee millaista tulee elo ja meno tämän pikkuneidin kanssa olemaan!

Myös surullisia asioita vuoteen mahtui. Ulla menetti kesällä kaksi rakasta lemmikkiään, ensin lähti hänen elämänsä koira Ronja, josta tuli vuosien kuluessa minullekin hyvin tärkeä ystävä ja agilitykoira. Ronjan muistokirjoituksen löydät aikaisemmista blogikirjoituksistani. Pian Ronjan poismenon jälkeen tuli lisää suru-uutisia: Ullan Chili-hevonen jouduttiin lopettamaan loukkaantumisen seurauksena. Chili oli ainut hevonen, johon olen koskaan elämäni aikana luottanut koko sydämestäni. Siksi uskalsinkin käydä ratsastamassa sillä ihan yksin useiden vuosien ajan, ja nautin täysillä ihanan Chili-mamman kanssa tekemistäni ratsastusretkistä. Vaikka en ole koskaan varsinaisesti käynyt ratsastustunneilla, niin Chilin kanssa minusta tuntui, että hetken aikaa osasin jopa ratsastaa, sillä Chili tuntui osaavan lukea ajatuksiani, ja teki aina kuten pyysin. Kaipaan kovasti molempia ystäviäni, Ronjaa ja Chiliä. Suru on suuri!

Loppuvuosi on kulunut rauhallisemmin tapahtumien osalta, agilitykisoissa ollaan Ripan kanssa käyty, mutta ei kovin suurella menestyksellä. Yksi SM-nolla on tällä hetkellä plakkarissa, muuten hiljaiseloa sillä suunnalla. Viime viikonloppuna kävikin sitten niin, että meidän pikkuinen Pitaliini meni ja räjäytti koko potin. Päivä oli siis 12.12. sunnuntai, ja olin ilmoittanut sekä Riston että Pitan Helsingin messukeskukseen Suomen Voittaja -näyttelyyn. Länderi ja belgi-kehät menivät päällekäin, joten Riston kasvattaja Tiina esitti Ripan tuloksella EH. Groenendaelit arvosteli Paavo Mattila, ja niitä oli ilmoitettu 33. Tavoitteeni oli saada mahdollisesti Pitalle se himottu Juniorivoittaja-titteli. En kuitenkaan elätellyt liikoja toiveita; junnu-uroksissa tiukahko tuomari ei ollut antanut yhdellekään koiralle ERIä. Tuomari kuitenkin tykkäsi Pitasta, tulokseksi ERI!

Tästä jatkoimme juniorinarttu-kehään. Pita sijoittui siinäkin ykköseksi saaden toivomani JV-tittelin! Paras narttu -kehässä en uskonut enää meidän sijoittuvan. Olin kuitenkin väärässä. Pita voitti kaikki valiot ja muut ja sijoittui jälleen ykköseksi! Apua! :D Olin hirveän iloinen mutta myös ihmeissäni. ROP-kehässä olin edelleen satavarma häviöstämme. Pitalla ei ollut juurikaan karvaa ja uros sitä vastoin oli melkoinen karvapallo. Tuomari kuitenkin arvosti enemmän hyviä liikkeitä kuin karvan määrää, siispä Pitasta tuli kirsikkana kakun päälle vielä ROP. Tuloksena siis ERI JV-10 PN1 SERT ROP V-10 !! Arvostelu kuuluu näin: Kaunis nuori narttu, hyvänmallinen pää. Kaunis ilme ja kaula. Erinomainen runko ja raajat. Tyylikäs ylälinja, erittäin hyvälaatuinen karva. Liikkuu erittäin hyvin, miellyttävä käytös. Isossa kehässä arvosteli portugalilainen tuomari, joka ei yllättäen ottanut belgejä jatkoon. Pita kuitenkin esiintyi isossakin kehässä edukseen. Sen kanssa on niin ihana mennä näyttelyissä ja muualla, se kun on niin kiltti ja avoin. :) Päivä oli hieno ja palkinnoksi saimme 20e lahjakortin Hurtta-tuotteisiin, ja 20e Mustiin ja Mirriin. Lahjakorteilla kävimme pari päivää sitten noutamassa Pitalle uudet hienot heijastinvaljaat ja molemmille koirille herkkuja jouluksi. :)

Joten ei muuta kuin Hyvää ja Lämpöistä Joulua sekä Onnea ja Menestystä Uudelle Vuodelle 2011!! Me vietämme joulun Haminassa siskoni luona ja uudeksi vuodeksi lähdemme kaveriporukalla Posiolle. Ensi vuoteen siis ! :)