Huh, olihan rankka viikonloppu. Olin Tacon kanssa seuramme järjestämässä koulutusviikonlopussa, jonne saivat osallistua viime vuoden kouluttajat. Kouluttajina toimivat Esa Muotka ja maailmanmestari Mikko Aaltonen. Molempina päivinä oli tehokasta koulutusta 3½ tuntia per ryhmä, ja sääkin meitä tietenkin suosi, hellettä nimittäin piisasi ihan kunnolla!
   Koska polveni ei ollut vielä kunnossa puolitoista viikkoa sitten tapahtuneesta sijoiltaankäväisemisestä, en voinut kunnolla juosta. Käveleminenhän kyllä onnistuu jo lähes normaalinnäköisesti, mutta  juokseminen näköjään ei.. Muutaman askeleen onnistuin aina pyrähtämään (joka muistutti lähinnä ontuvaa pikakävelyä), joten jouduin tekemään muutoksia myös ohjaamiseeni; käytin kauko-ohjausta oman liikkumisen minimoimiseksi, ja siinähän tietysti tarvittiin runsaasti luottamusta koiraan ja täytyi vaan uskoa, että kyllä se osaa vaikka etäisyyttä on sen 5-7 metriä.. Siinä tuli punnittua koiran todellinen osaaminen taas uudemman kerran, ennen on ollut vaan niin helppoa mennä yhdessä kontakteille ja kepeille ja mennä muutenkin lähes samaa matkaa, joka taitaakin välillä olla vain haitaksi, ainakin Tacon tapauksessa. Ronjaa taas pitää viedä kädessä koko ajan, se kun ei paljon irtoile. Mitäs sitä nyt namitaskujen lähettyviltä lähtisi.. ;)
   Lauantai oli kerrassaan onnistunut päivä koulutusten osalta. Kovasti koutsit kehuivat koiran osaamista, ja pakko myöntää, kyllä se pääsi yllättämään itsenikin. En uskonut että se todella pujottelee loppuun vaikka välimatkaa oli sivusuunnassa n. 5-6 metriä! Ja sitten se kierrä-käsky. En ole sitä kokeillut kuin kerran ikinä esteiden kanssa, ja nyt sitten oli pakko kokeilla tuolla, kun en kertakaikkiaan ehtinyt tämän jalan kanssa kädellä joka paikkaan vippailemaan sitä, ja niinhän se poika kiersi! Vaikka Mikon radoilla oli putken suu samassa linjassa kuin hyppy, mikä piti kiertää takaa, siis siitä metrin rakosesta piti mennä, jossa vieressä oli vielä ihana putkensuu houkuttimena.. Niin kiltistihän se Tossu kiersi :) Ja koutsit kehui että ollaan varmaan kovasti sitä treenattu kun noin hyvin menee.. ;)
   Lauantai siis meni mainiosti, opin kunnon kauko-ohjausta, mikä siis toimi loistavasti Tacolle, ja saatiin tietysti hyviä vinkkejä huippukouluttajilta. Illalla oltiinkin aikas poikki kaikesta ja aurinkokin oli porottanut koko päivän täydeltä teholta. Ja vielä toinen samanlainen päivä edessä.. Sunnuntaikin meni hyvin, mutta meistä alkoi molemmista, sekä koirasta että minusta, olla kaikki energia lopussa. Tacon vauhti oli jo vähän hidastunut eilisestä, mutta silti se tunnollisesti teki uudestaan ja taas uudestaan, kun mamma kämmäili kerta toisensa jälkeen. Sunnuntailta saatiin hyviä vinkkejä välistävetojen yms. käteentulemisten ja väärien esteiden ohittamisten kanssa. Niitä täytyy vielä kypsytellä omissa treeneissä että mamma saa päälle sen varmuuden että se koira niissä todella toimii aina.. ;) Niiden avulla kun voi mainiosti voittaa jopa sekunnin tai pari kisoissa, ja sehän on jo paljon se.
   Viikonloppu siis sujui kivasti aurinkoisissa treenimerkeissä, ja paljon saatiin kyllä irti! Kiitos kuuluu niin Jaulle kuin huippukouluttajille Mikolle ja Esalle! Nyt täytyykin jatkaa tätä kauko-ohjaus -linjaa. Ties mitä löytöjä sitä vielä tekee kun koira osaakin kaikenlaista.. ;)