Heips!

Olimme Tacon kanssa viikonlopun siskoni luona Haminassa. Matkaan lähdimme aikaisin perjantaiaamuna bussilla, ensin Tuusulasta Helsinkiin ja sitten Helsingistä Haminaan. Tacolla riitti taas ihmeteltävää, vaikka onkin niin usein bussissa matkustanut, niin silti kaikki ihmiset hiukan ihmetytti, tosin aina vain positiivisessa mielessä. Silmänisku

Haminassa Taco ei joutunut pitämään ainoan koiran virkaa, vaan päin vastoin ja kuten aina ennenkin, se pääsi asuttamaan taloa neljän muun koiruuden kanssa, joista Taco vielä itse on kaikista pienin (ei tosin paljoakaan pienempi Chilistä). Taco pääsi siis viettämään viikonloppua kahden laekenoisin Chilin ja Hakonin, grotsku-pappa Speedyn sekä saksanseisoja Paulin kanssa. Taco kyllä aina nauttii päästessään Haminaan, ja on ihan innoissaan varsinkin Speedyn ja Chilin tavatessaan, mutta tulee loistavasti juttuun myös Hakonin ja Paulin kanssa. Nuorelle hömelö-Paulille Taco kyllä välillä sanoo muutaman harkitun sanan, mutta aina vain kun oikeasti tarvitsee (ja silloin myös todella tarvitsee!). Itse pääsin nauttimaan viikonlopusta hyvän ruoan, siskon perheen ja koirajuttujen parissa. Nauru <3

Sunnuntaina käytiin myös kisaamassa Pyhtäällä, triplakisat kolmosille (me tosin starttasimme vain kahdella radalla). Kisasin Tacolla ja siskon Hakonilla. Radat olivat kaikki kolme agilityratoja jotka tuomaroi Pertti Siimes.  Kisaajia oli kohtalaisesti, oikeastaan ehkä luokkaan nähden vähänlaisesti, 32 koirakkoa per luokka. Taco meni ekan radan hurjalla vauhdilla ja innolla, rata oli sopivan haastava. Saimme vitosen hieman pitkästä "kaarroksesta" johtuen (koira haki keinua hieman väärästä suunnasta.. Huuto oma ohjaus outoa siinä kohtaa, joten ei ihme :'D). Hakonille muutama virhe, ainakin kepeille tokaan väliin. Lopussa oli myös jonkinlaista epämääräistä sähläystä, lopputulos taisi olla 15vp. Poika ihmetteli että kenes kanssa sitä oikein mennään?? Meno oli siksi hieman tahmeaa, ja ihmetytti miksi Jaakko meni niin hitaanlaisesti. Onneksi poika heräsi toiselle radalle!

Tuloksia tuli ekalta radalta kaikenkaikkiaan huonosti, joten sijoituimme Tacon kanssa viidensiksi toiseksi nopeimmalla vitosella. Palkintojenjaosta nappasin hetimmiten Hakonin; starttasimmehan jo toisina. Päivän toinen rata oli jälleen ihan haastava alun jaakotusmahdollisuuden tarjoavan kohdan kanssa, ja otinkin sen molemmilla koirilla jaakotuksen kera. Se onnistuikin mainiosti! Hakonille valitettavasti hyl loppumetreillä, tosin alla oli jo vitonen ekan riman tullessa alas. Tyytyväinen olen kuitenkin Jaakon menoon, poika oli taas oma vauhdikas itsensä ! Antoi kaikkensa ja irtosi mukavasti. :) Kontaktit on tietty aina hienot ja luotettavat, kepitkin aina hienonnäköistä menoa ;D Hauskaa oli!

Tacon radalle lähdin jo vähän väsynein mielin; päivän kolme rataa alkoivat jo tuntua omassa kropassa (varsinkin kun olen lukulomalla päässyt oikeen rapakuntoon..), tai oikeastaan väsymyksen aiheuttaa adrenaliinitason heittelehtiminen korkeasta matalaan aina jännityksen noustessa ja laskiessa.. No, ohjaus ei onneksi siitä - ainakaan suuremmissa määrin - kärsinyt, ja saatiin väännettyä kiidätysnolla! Agiliitoa parhaimmillaan, jopa liiallista sellaista (ainakin kontaktien kohdalla).. Olin itse hieman epävarma maaliin tullessa, että olikos se nolla vai ei, sen verran nopeasti Tossavainen jatkoi matkaa sekä A:n että puomin kontakteilta.. Kuitenkin nolla jolla mentiin hetkeksi kirkkaaseen johtoon, myöhemmin sijoitus tipahti kakkoseksi. :) Tyytyväinen olin! Vaikka olisi se tuplanolla saanut jo tulla. Alkaa tässä ohjaajaa kohta jänskättämään vaikka pari kuukautta onkin vielä aikaa..