Ländereiden rotumestaruudet käytiin 25.4. Janakkalassa, ja olin ilmoittanut molemmat pojat kisaamaan. Rippe aloitti päivän, klo 9.00 oli merkitty maxi 1lk rataantutustuminen alkavaksi, joten meikäläinen lähti jo aikaisin aamulla kurvailemaan kohti Janakkalaa. Onneksi aurinko paistoi ja enteili kaikin puolin hauskaa päivää tulevaksi.

Tuomarina toimi Ristolla Johanna Nyberg jolla oli mukavan kinkkinen rata, meidän makuun. ;) Risto kulkikin mukavasti, ainoastaan puomin sekä keinun kontakteilta virheet - tuloksena siis kymppi. Kuitenkin ylimääräinen häslinki ja siitä johtuvat turhat virheet olivat poissa, jes! Ehkäpä viikolla käydyistä epiksistä oli sittenkin hyötyä..?

Riston radan jälkeen meillä oli tunteja odoteltavana, seuraavana kun oli vasta Tacon kolmosluokan rata, johon Ristokin osallistui epävirallisena kisatakseen länderimestaruudesta. Maksien 3-luokan radat tuomaroi Henri Luomala. Riston vuoro oli heti luokan alussa, ja poika meni kertakaikkiaan hienosti!! Nolla tuli ja huippuaika jolla noustiin maksiluokkien länderimestaruuden kärkeen! Tunne oli hieno, kyllä se Risto osaa! Paremmin 3-luokan ratoja kuin ykkösten..

Tacon vuoro koitti, rata meni hyvin, mutta räikeän puomin alasmenivirheen ansiosta tuloksena 5vp. Tacolla oli kuitenkin nopea aika kaarroksista huolimatta, jäi ainoastaan pari sekuntia voittajasta?! :o Ja molemmat pojat olivat edelleen mukana länderiskabassa! ;)

Jälleen odottelua, muut maksiländerit olivat hylkääntyneet joten jos vain oma pää kestäisi, jompi kumpi koirista plokkaisi voiton tänäkin vuonna. Viime vuonnahan voitettiin Tacon kanssa mestaruus ja Risto tuli hopealle. Joten jännityksellä odoteltiin, josko historia toistaisi itseään.. :D

Viimeinen rataantutustuminen alkoi, rata oli mukavan oloinen, aika perus. Pari putkihässäkkää joista uskoin kuitenkin selviäväni. Riston rata meni hyvin, mutta pitkä päivä näkyi huolimattomuutena; tuloksena kymppi (puomin kontakti ja pituudenpalikka??). Tacon rata meni paremmin, kaikki kontaktit otti hienosti. Ainoastaan harmittava rima, joka johtui vain ja ainoastaan omasta käskytyksestäni "TÄSSÄ!" ... Milloinkohan sitä oppisi?! Ei haltuunottoja rimojen päällä! No, vältyittiin kuitenkin hylkäyksiltä, ja koska molempien poikien yhteistulokset olivat 10vp, ainoastaan aika ratkaisisi voittajan. Tässä vaiheessa olin aivan varma, että Risto olisi voittaja. Liikkuuhan se paljon sähäkämmin! Olin kuitenkin väärässä, ja Taco kruunattiin mestariksi toistamiseen :) Risto sai hienosti hopeaa - niinkuin oppipojan kuuluukin ;) Lopullisissa tuloksissa kävi ilmi, että jätkillä oli aikaeroa n. 4sec; 2sec/rata. Loisto päivä kuitenkin kaikin puolin, paljon hienoja muistoja taas ja yhtä kokemusta rikkaampana lähdettiin auringonlaskussa kohti kotia. :)

Lopussa kuvia Ristosta aamuradalla, Tacosta ei kaiketi tallentunut kuvia? Mikäli niitä ilmaantuu, päivittelen niitä myöhemmin! :)

 

Nyt tarkkana..

Hyvä kontakti jes, tän eteen on tehty töitä!

Puomin kontakti ei tainnut mennä yhtä nätisti...

 

Loppuun vielä muistutukseksi kuva itse mestarista, sen verran hienosti pappakoira veteli kisoissa näyttäen nuoremmilleen!

Taco the mestari 2009-2010 :)

Ainiin, ensi viikosta lähtien alkaa ohjatut viikkotreenit ulkokentällä Ristarilla, Tacon&Riston treenit ovat maanantaisin ja Pikku-Pitalla torstaisin. Saas nähdä kuin lähtee ryhmätreenit rullaamaan Pitan kanssa! Sitä odotellessa ;)  Ja ensi viikonloppuna Pitalla on ensimmäinen näyttely Tuomarinkartanossa! Jännää :D