Sekä lukion 2.-lukuvuosi että viikonlopun Stadi Gamesit on nyt saatu päätökseen! Kisasin lauantaina Ristolla jättäen tyylikkäästi todistustenjaon väliin.. ;)  Nämä olivat Riston toiset kisat ikinä ja olin ilmoittautunut sekä perus- että hyppyradalle, joista hypäri oli ekana maxi 1:sillä. Hyppyradan tuomaroi Ritva Herrala, ja ei se ihan helpoimmasta päästä ollut. Riston kanssa lähdettiin melko loppupuolella, ja itseä jännitti ihan hirmuisesti. Ripa tosin onneksi otti ihan lunkisti. Loppujen lopuksi Risto meni hienosti ja tuloksena 10; yksi rima alas ja kepeille tokaan väliin kun en itse ollut ajoissa ohjaamassa oikeaan väliin. Hienoa Ripa! Ehkä se ajatteli kouluarvosanoja ja teki parhaansa saadakseen kiitettävän numeron.. ;) Vaikka tuli muutama virhe niin olin tyytyväinen: koira kulki radalla, ei vilkuillut radan ulkopuolelle ja teki juuri niinkuin minä pyysin. Voiko enempää toivoa.

Toiselle radalle lähdin jo iloisin mielin kun tiesin että yritämme molemmat parhaamme. Oli myös helpotus kun pystyi kisaamaan lainakoiralla ilman että omistaja vaadittiin mukaan! Ronjan kanssa kun oli aina se ongelma että minne kisoihin menikin, niin Ullan piti AINA olla mukana, tai muuten ei tullut mitään.. Nyt tiesin, että vaikka Ulla ei ollut mukana, niin se ei vaikuttaisi Riston suoritukseen. Ihana tunne.

Agilityradan tuomaroi ulkomaalainen Lee Gibson, ja rata oli aika perustasoa ykkösille, oikeastaan melko helppo ja ihanneaika oli siihen nähden naurettavan löysä, 60 s. Riston kanssa startattiin tokavikana, ja odottelua riittikin ihan kiitettävästi kun osallistujia oli 53.. Rata meni mainiosti ja meille ihan nollan puolesta kun vain yksi rima tuli alas!! Risto oli mainio, kaikki kontaktit meni hienosti ja kepit oli kuuleman mukaan upeat! Ihanneaikaankin päästiin reippaasti ajalla -23,37 :'D Pienestä on siis enää ensimmäinen nolla kiinni, nyt odotellaan seuraavia kisoja, jotka lienee tulevat olemaan vasta heinäkuun alussa agirodussa, mutta kuitenkin. :) Nyt ahkerasti treeniä niin kyllä se siitä, on se Risto vaan niin hieno pieni mies!

Sunnuntaina pääsin sekä ketyilemään että täteilemään. Noh olin toki ilmonnut Tacon sentään perusradalle että päästäisiin ennen SM-kisoja edes jonnekkin kisoihin ottamaan KUNNOLLA kontaktit. Mutta aamusta toimin enemmänkin Niilan kaitsijana kun Maarit kisasi Chilillä hyppyradalla. Hypäri oli melko kinkkinen, ja nollia ei tullut hurjasti. Chilillä oli vakuuttava nolla alla kunnes tokavikalla esteellä tuli kohtalokas välistäveto vastaan ja Chilppuri suikaisikin hypyn väärältä puolen! Hyllyllä siis alkoi meidän porukan sunnuntaipäivä.

Eestiläisen Anne Tammiksalun agiradalle suuntasivat sekä Taco että Chili. Rata oli haastava, jossa parissa kohtaa makseille osoittautui hankaluudeksi välttää pitkiksi venyviä kaarroksia. Lähdin radalle tavoitteena ottaa lähinnä hyvät kontaktit, muulla ei niin väliä, ja siksi otinkin muutaman kohdan radasta riskillä kokeilulla. Rata meni hienosti, vauhti oli hyvä ja kontaktit toimi! Ainut moka kävi puomin alastulossa, ja senkin silminnäkijöiden mukaan koira otti, mutta _tipahti_ kontaktipinnalta sivusuunnassa maahan, jonka seurauksena tuomari (joka vielä seisoi minusta viistosti takana) antoi vitosen. Mutta siis, koska itse katsoin ja muutkin radan reunalla huomasivat Tacon ottavan kontaktin, ei sillä vitosella niin väliä. Hyviltä kontakteilta on nyt hyvä kirmaista SM-kisoihin Varkauteen! Siellä siis nähdään!

792907.jpg

Sama paikka, eri aika. Taco Stadi Gameseissa 2006.