Näin talven pakkasilla, metsäpolkujen ollessa upottavia ja pyöräteiden ollessa liukkaita, on hyvä keksiä välillä koirille vähän erilaista aktiviteettiä. Jo useamman talven ajan olen käyttänyt koiriani silloin tällöin, yleensä muutaman kerran talvessa tai joskus jopa muutaman viikon välein, koirauimalassa Hyvinkäällä. Koirani kun rakastavat uimista, on uiminen helppoa ja ihanaa niiden mielestä myös talvella, koirauimalassa, silloin kun luonnonvesiä ei ole tarjolla tai ne ovat vielä liian kylmiä. Nyt tänä talvena myös Itä-Helsinkiin avattiin uusi koirauimala, jossa tilat ovat pienemmät ja altaiden koko kahdelle-kolmelle koiralle sopivat, verrattuna Hyvinkään väljempiin vesiin. Hinta-laatu -suhde on kuitenkin mielestäni kohdallaan, ja sijainti meille erinomainen, Helsingissä kun tulee joka viikko käytyä kuitenkin.

Eilen käytin taas koiriani polskimassa, eikä riemulla ollut olla rajaa, kun Pita taas tajusi, mitä onkaan luvassa. Pita erityisesti nauttii näistä uimingeista, Tacokin on aluksi todella innoissaan, ennen kuin alkaa tulla vilunväristyksiä. Uima-aika on 30min, jonka jälkeen koirat saa kuivata fööneillä ja omilla pyyhkeillä. Eilen treenasimme Pitan kanssa malttia esineennoudossa (pitää istua kun heitän ja katsoa silmiini ennen kuin saa luvan hakea), sekä esineenvientiä (Mikko toisessa päässä allasta, Pita vei damin sinne uimalla ja sai palkaksi pallon). Lisäksi molemmille koirille vapaauintia lelujen perässä. Alla muutamia kuvia kosteista tunnelmista.

 Pitalla aina tapana loikata veteen..

 Kuin kala vedessä.

 Taco oli flexissä kiinni, kun sitä oli helpompi ohjata mm. tulemaan rampille suoraan. Pita odottaa jo malttamattomana seuraavaa heittoa.

 Kiilusilmät :D

 Koirien uittaminen on omistajallekin märkää puuhaa!