Uskokaa pois, me tehtiin se vihdoinkin!! Noustiin siis Ristolaisen kanssa sunnuntaina JAU:n kisoissa kakkosluokkaan!! Wuhuu ja jippijaijee!

Siinä siis pakolliset tuuletukset asian suhteen. :D Ollaan siis tahkottu Ripen kanssa ykkösluokassa nyt kahden vuoden ajan, yhteensä kolmenkymmenenyhdeksän virallisen startin verran. Välillä on menty aivan päin honkia kisoissa, useimmiten kuitenkin muutaman virheen päässä puhtaasta suorituksesta. Katselin tuossa kisatuloksiamme, ja yleisin tulos Ristolla näyttää olevan 5vp ja toiseksi yleisin 10vp - hylkäyksiä on tullut harvinaisen vähän. Suurin murheemme kisoissa onkin se, että koira kuumuu suoriin ja vauhtia nostattaviin ratoihin, ja sen vuoksi hösää radalla; suurimmaksi osaksi kieltää esteitä. Muuten Risto kyllä pysyy hyvin hanskassa eikä juurikaan lähde hakemaan vääriä esteitä oman pään mukaan. Ja se on hyvä!

Treeneissä harjoittelemme lähinnä kolmosluokan kiemuroita, joissa koira on koko ajan hollilla ja radalla tehdään tiukkaa kiemuraa ja vääntöä. Siinä olemme omimmillamme. :) Risto kuuntelee tosi hyvin kuten mainitsinkin ja malttaa keskittyä huomattavasti paremmin vaikealla radalla kuin vauhtisuoralla. Joten odotan innolla kakkosluokan kisoja, sillä niistä on Ristolle toivottavasti enemmän haastetta ja ehkä malttaisi keskittyäkin ;)

Itse viikonlopun kisoista vielä sen verran, että tuomarina oli Kari Jalonen ja ykkösille oli kaksi agirataa. Maksiykköset myös aloittivat päivän, eli rataantutustumisessa seisoimme pirteänä pienessä tihkusateessa aamulla kello 9.00. Hrr! Ensimmäinen rata oli vääntöä ja meillä se meni aivan jgjsflhfjsgd!!&%# -tasoisesti... Hävetti suorastaan olla siellä. Ihan kuin koira ei osaisi esteitä!! Aaargh. Toinen rata oli huomattavasti helpompi, meille tosin vaativa sillä siinä oli sitä suoraa baanatusta laidasta laitaan. Se meni kuitenkin todella sujuvasti mutta maaliin tullessa luulin ettei koira ollut osunut puomin alastulokontaktille. Hieno vitonen vaihtui kuitenkin nopeasti hyvään nollaan kun seurakaveri tuli hihkaisemaan että nolla tuli! Tuomari ei ollut rokottanut puomin alasmenosta, ja omasta mielestänikin se oli siinä hilkulla ottiko vai eikö. Jokatapauksessa tämähän tarkoitti sitä, että nollat kasassa ja eikun kakkosiin, hiphei! Kaiken kukkuraksi radalta tuli vielä voitto :D Meille se oli ensimmäinen!

Krumme Furche X-Ray "Risto" AGI2, tulokset:

1.2.2009 Helsinki, Purina. Tuomarina Anne Savioja. Hyppyrata, tulos 0 ajalla -8,49. Sij. 3. 

31.10.2009 Vantaa, Myyrmäkihalli. Tuomarina Kari Jalonen. Agirata, tulos 0 ajalla -8,53. Sij. 2.

9.5.2010 Järvenpää. Tuomarina Kari Jalonen (!). Agirata, tulos 0 ajalla -14,85. Sij. 1.

 

Seuraavana starttaamme Stadi Gameseissa, joten siellä korkataan kakkosluokka. ;) Näihin kuviin, näihin tunnelmiin; heippa!