Heips!

Viime viikonlopun Porvoon näyttelytulokset tulevat nyt vasta viikon viiveellä, sillä koneemme oli rikki alkuviikosta, ja loppuviikko onkin ollut yhtä hulinaa. Joka tapauksessa, Risto siis avasi näyttelyuransa Porvoossa 9.9. Tacon ollessa henkisenä tukena. Ländereitä oli ilmoittautunut neljä Tacon ja Ripan lisäksi.

Kehä alkoi vasta yhden jälkeen, tuomarina toimi Tacon valioittanut Peter Machetanz Saksasta. Epäilin suuresti Riston pärjäämistä, sillä kun on noita hammaspuutoksia.. Yksi hammas lähti viime keväänä pojan kokeillessa länderin sitkeyttä loikkaamalla parvekkeelta kolmannesta kerroksesta alas asfaltille. Siinä reissussa ei kuitenkaan onneksi lähtenyt muuta kuin se yksi hammas.. Toinen irtosi muutama viikko sitten kyseisessä tiputuksessa heltyneiden etuikenien takia. Meillä oli toki eläinlääkärin todistus tässä onnettomuudessa tippuneista hampaista, mutta pelkäsin silti ettei se riittäisi näyttelyssä.. Ja kun Ristolla nyt on vähän pitkä pää ja lyhyehkö parta, niin epäilin että tästä näyttelystä tulisi turha reissu.. Mutta kuinkas sitten kävikään!

Nämä neljä muuta länderiä olivat kaikki Kipazinin koiria; kaksi narttua Aasa ja Viivi sekä kaksi urosta Cello ja Kipan kasvatti Frodo. Risto meni ensimmäisenä ja kaikki meni hienosti; Risto ravasi, esiintyi ja antoi tutkia erinomaisesti, jonka seurauksena, hampaista huolimatta, meidän junnukoira sai ERIn ja pääsi paras uros -kehään kilpailemaan muiden ERIn saavuttaneiden urosten kanssa! Muutkin urokset saivat ERIn, joten mikäs sitten eteen, kun oli vain yksi esittäjä ja kaksi koiraa? Täytyi ottaa hätäsuunnitelma käyttöön; äiti värvättiin esittämään Risto. Tästä johtuen Tacon pää pimeni täysin; "mitä ihmettä Meidän Äiti tekee täällä kehässä?!"  Taco ei esiintynyt ollenkaan vaan pomppi, veti ja elämöi tahtoen äidin luokse. Risto ja äiti taas oli näky sekin; äiti, joka ei ole ikinä esittänyt koiraa näyttelyssä, koitti vain tehdä mitä muutkin, ja Risto taas näytti kertakaikkisen pöllämystyneeltä koko tilanteesta. Epämääräisen ravikierroksen jälkeen kehäsihteeri laittoi koirat paremmuusjärjestykseen, ja yllättäen kaikki Risto meni ja voitti koko sakin! Ja vielä äitin kanssa. :D Loppujen lopuksi Risto (hienolta nimeltään Krumme Furche X-Ray) oli VSP ja sai sertin :) Kertakaikkisen hieno päivä siis.

Tämän viikon agilitytapahtumista sen verran, että tiistaina olleet Ripan agilitytreenit menivät myös todella mallikkaasti, poika tykitti hirveällä vauhdilla eikä ohjaaja meinannut pysyä perässä! Ronjallekin vauhti maistui, ja neiti meni jopa inhokki-keppejä useampaan otteeseen ja vaikka mistä kulmasta. :) Huomenna on sitten Janakkalassa kisat meidän rinsessan kanssa, että oletettavasti voisi mennä ihan hyvin, mutta kun on kyse Ronjasta, niin ei nyt kuitenkaan mennä olettamaan mitään ;)