Viime viikko oli taas melkoisen agilityntäyteinen viikko, ja hyvä niin :) Tiistaina oli ensimmäisenä Riston treenit, ja ne meni todella hyvin, niinkuin useimmiten meneekin. Tehtiin melko vaikeaa hyppykuviota, jossa oli välistä- ja takaavientejä. Ripa meni kaikki ne kiemurat hienosti heti ensi yrittämällä, mutta suora eteneminen ja irtoaminen ei oikein aluksi onnistunut.. Estevarmuutta siis vielä haetaan.

Perjantaina oli epäviralliset agilitykilpailut Järvenpäässä, joten ei kun humputtelemaan Ronjan kanssa! Ristokin pääsi osallistumaan, sillä mölliluokkaan vaadittiin poikkeuksellisesti vain vuoden ikäraja. Ei se Ronjan meno kyllä humputtelua juuri muistuttanut.. Lujaa mentiin tuhatta ja sataa, hyvä että pysyin mammakoiran menossa mukana! Liiasta vauhdista johtuen tuli vitonen, mutta sillä päästiin hienosti toiselle sijalle. :) Riston rata olikin vähän kimurantimpi... tai ainakin me tehtiin siitä sellainen. Ripaa hämmästytti ihmeellisen pienet hyppyesteet, kun on tottunut treenaamaan Jaun selkeillä ja tukevilla esteillä.. mokomat hypyt olivat niin kummajaisia että oli parempi kiertää ne kaikki kuin uskoa ohjaajaa, joka kivenkovaan väitti että kyllä ne olis nyt hypättävä.. Putki, A-este ja puomi eivät kuitenkaan tuottaneet hankaluuksia, että kyllä sen Ripan päähän jotain on jäänyt treeneistäkin.. Virheitä tuli paljon, ekalta kierrokselta liikaa ja tokalta sitten vähän vähemmän.. 20vp ja sijoituttiin kuitenkin kolmanneksi! :D 856780.jpg

Vihdoin loppuviikosta Tacokin pääsi tekemään jotain kivaa, kun menimme tällä kertaa virallisiin kisoihin Järvenpäähän. Kolmosille oli kolme starttia, joten kisoissa meni koko päivä. Ensimmäisellä radalla tuomaroi Markku Vuorinen, joka olikin tehnyt aika haastavan radan. Maksi 3:sissa, joka on useimmiten kisojen suurin luokka, tuli vain vaivaiset kolme nollatulosta! Sekin kertoo jo paljon; rata ei ollut helpoimmasta päästä. Meille tuli harmittava vitonen kepeiltä, joka oli ihan minun oma suunnitteluvirhe! Kun suurin osa maksiohjaajista meni väärälle puolen keppejä, niin minä itsepintaisesti halusin jäädä oikealle puolelle ja uskoin että ehdin tyrkätä sen koiran sinne kepeille oikeaaseen väliin.. Vaan pah, enhän minä mitään ehtinyt kun Taco tapansa mukaisesti kulki kuten aamuradoilla yleensä, kaasu päällä ja täysiä. Kepeiltä vitonen, ja muuten melko loisto rata, aikakin oli todella hyvä vaikka siinä keppisähläilyssä menikin pari sekuntia ylimääräistä.

Toinen päivän agilityrata oli kyllä aivan yhtä kinkkinen, vaikka tuomari olikin vaihtunut Martti Saloseen. Nyt tulikin sitten hylkäys, vaikka alku ja hankala kepeillevienti onnistuikin hyvin. Taco kuitenkin bongasi pituuden ja sinne läks.. Loppu rata meni sitten taas erittäin hyvin, mutta ihmeekseni huomasin että koira ei ollut rauhoittunut piiruakaan aamuradalta! Vaikka yleensä korvat on kuulolla jo tokalla radalla.. Vaan eipä ollut nyt.

Kolmas rata meni kuitenkin paremmin kuin edelliset yhteensä, vaikka kepeiltä räpsähti jälleen vitonen. Tuomarina toimi edelleen Salonen, ja rata oli nyt hyppyrata. Oli paljon suoria putkia houkuttimena, jonne moni koira sitten päsähti. Meille ei onneksi käynyt niin, Taco kulki edelleen lujaa mutta nyt myös korvat pelitti. Vitonen tuli minun häsellyksestäni kepeilleviennissä. Nolo moka, mutta rata oli päivän paras koiran osalta, joten Taco oli tehnyt päivän työn. :) Ensi viikonloppuna sitten Raumalle.. Saas nähä mitä siellä keksitään. :D