Viikonloppuna kisailtiin SM-joukkue ja SM-yksilökisat Jyväskylän Tikkakoskella. Yksilöihin en päässyt tänä vuonna osallistumaan, Risto sai vain 4 nollaa joissa oli myös tupla. Oikeastaan se ei minua yllätä. Kisojen määrä oli meillä tosi vähäinen, tavoitteenahan ei edes alunperin ollut SM-kisat Riston kanssa, vaan innostus tuli vähän jälkikäteen vasta nyt keväällä, kun Ojangon kisoista paukahti "vahingossa" se tuplanolla. Joukkuekisoihin sen sijaan saimme kutsun, länderiyhdistystä edustaen. Kutsun otimme ilomielin vastaan. :) Joukkueessa oli Ripan lisäksi Pita (joka ei startannut kun en halunnut osallistua ns. kylmiltään; ei olla kisattu sitten viime syksyn) ja Niemen Anun kaksi bordercollieta.

Joukkuekilpailut kisattiin lauantaina, ja olimme Ullan ja koirien kanssa ajelleet jo perjantaina Ullan mökille Iittiin, josta sitten ajelimme Tikkakoskelle lauantaiaamuna. Kisapaikalla oli aivan järkyttävän kuuma, aurinko paistoi radoille suoraan ja hiekkapohja oli polttavan kuuma. Koirat selvästi reagoivat helteeseen ja taitavatkin koirakot tekivät mielestäni hassuja virheitä tasoonsa nähden. Seppo Savikon maxirata oli sujuva, eikä mitenkään mahdoton mielestäni. Outo putkikulma tosin, ei oikeastaan muuta ihmeellistä. Alku oli hieman vinossa linjassa hyppy, okseri, muuri, josta tiukka 90 asteen kulma hypylle. Sen takia menin vastaanottamaan koiran muurin taakse. Risto ilmeisesti hahmotti okserin huonosti, ja tiputti korkeamman riman. Seuraava virhe tuli kepeiltä, jotka mentiin väärältä puolen. Koira oli todella kiihtynyt, kuulin kepeille lähettäessäni että se piti taas sellaista kiihtynyttä urinaa ja ponkaisi kakkosväliin. Otin koiran rauhallisesti pois kepeiltä ja lähetin huolella uudelleen, koira keskittyi ihan erilailla ja haki kepit oikein. Tämän jälkeen tuli se outo putkikulma, ns. umpikulma, jotka ovat ennenkin olleet Ristolle vaikeita.. Niimpä Risto törmäsi vähän putkeen ja meni sitten vasta oikein sisään. Tästä tuomari ei kuitenkaan antanut virhettä, ilmeisesti moni muukin koira oli törmännyt putkeen kun kulma oli niin outo ja hypyltätulo ahdas maxikokoisille koirille. Lopussa saatiin vielä puomilta alastulovirhe (ei sentään jäänyt kökkimään), joten yhteistulos 15vp. Risto kuitenkin kulki ja meno oli suhteellisen sujuvaa virheistä huolimatta. Loppujen lopuksi joukkueemme sai kuitenkin tuloksen (kukaan ei hyllyttänyt), Anun saadessa molemmilla koirilla 10vp (2 rimaa), yhteistuloksissa olimme 38./66.

Viikonloppu oli hieno ja Ullan mökillä oli mukavaa kuten aina! Pääsin pitkästä aikaa tuntemaan arvokisojen fiilistä ja kisakärpänen puraisi taas! Ehkä ensi vuonna pääsen yksilöihinkin..?? :)

 Ella, Taco ja Pita meidän takapihalla 15.6.2012. Kisakoira oli Ullan mukana töissä latautumassa seuraavan päivän koitoksiin. :)