Hiphei!

Joulu saapuu, ja on aika kirjoittaa tämän vuoden viimeisimmät kuulumiset. :) Edellisistä päivityksistä onkin taas ehtinyt kulua turhan paljon aikaa!

Pita kasvaa hurjaa vauhtia, ja koirat tulevat mainiosti toistensa kanssa toimeen! Taco ei enää viitsi murista Pitalle sisällä turhasta - ainoastaan jos Pita alkaa todella härnäämään, on muutama voimakkaampi sana paikallaan, myös minun mielestä. ;) Kuten jo etukäteen ennustettavissa oli, Taco ei alennu painimaan Pitan kanssa mutta ulkona voi hyvin harrastaa takaa-ajoa terästettynä haukunnalla (Taco haukkuu, Pita ei). Pikkumustalla ei vielä toistaiseksi ainakaan ole alkanut kehittyä minkäänsorttista uhmaikää, vaan lenkillä totellaan kiltisti luoksetulokäskyjä ja muita vastaavia. :) Pita osaa jo ihan mukavasti kaikkea pientä, ja tällä hetkellä harjoitellaan seuraamista, noutoa ja remmikäyttäytymistä. Agilityn alkeita on myös pikkuisen kanssa kokeiltu, luonnollisesti, ja kovaa vauhtia Pita suorittaakin putkea ja siivekkeiden kiertoja. Ja olin siitä niiiin ylpeä viime treeneissä. Radalla meni kaksi koiraa ja me mentiin ihan siinä vieressä putkea, Pitsku oli vapaana eikä edes vilkaissut muita koiria!! Pieni katsoi vain palvovasti minua silmissään kysymyksiä; "mitä tehdään seuraavaksi, anna lelu, missä nami, äkkiä äkkiä kerro jo!" :D Oli ilo treenata sellaisen koiran kanssa<3

Tacon kanssa on myös tullut treenattua silloin tällöin, ja vauhtia tuo "papparainen" onkin saanut ja kovasti! Pitan tulon myötä Taco on vedellyt treeneissä ihan eri vaihteella, vaikka kyllä se ennenkin oli vauhdikas mutta nyt se on suorastaan HULLUN vauhdikas :'D Kas kun ei kuulu saalishaukkua radalla, sellaista kyytiä se pyyhältää. Ei se varmaankaan bc-aikoihin edelleenkään pääse, mutta on sitä vain niin hauska katsoa kun se menee hullunkiilto silmissä kirjaimellisesti. Mainio tapaus :D

Riston ja Ronjan kanssa treenaillaan myös, Ripen kanssa ainakin säännöllisesti viikoittain. Risto kävi myös viime viikonloppuna näyttelyssä Messukeskuksen Pohjoismaiden Voittajassa! Tuloksena valitettavasti ERI PU-4 VaraSERT, siksi valitettavasti koska se kaipaamamme serti meni jälleen nenän edestä :/ (vieläpä junnukoiralle joka ei ottanut askeltakaan ravia, olen edelleen katkera, mur!) Risto esiintyi kuitenkin hyvin ja sai tuomarilta hyvät arvostelut, miinuksena ainoastaan hieman ahtaat liikkeet takaa. No, kelläpä länderillä ei sellaiset olisi :D Ensi vuonna sitten taas, sekä agilityä että näyttelyitä!

Pita täytti viime viikolla 4 kuukautta, ja tyypillisesti pikkuneidiltä vaihtuu jo hampaat hyvää vauhtia. Myös turkki alkaa pikkuhiljaa vaihtumaan, ainakin selässä pikkuisella menee kiiltävän karvan "irokeesi" ja muualla kropassa on vielä vauvakarvaa..? Hauskan näköistä :'D Joo ja nurkista löytyy mustia villakoiria tätä nykyä.. Sinänsä käteviä nuo belginkarvat kun eivät tartu JOKAPAIKKAAN kuten länderinkarvat, vaan kerääntyvät siististi karvapalloiksi ja asettautuvat nurkkiin tai ovien taakse, josta ne voi sitten imuroida pois. Siistiä! Mutta ei puhuta siitä eroavaisuudesta, kuinka paljon belgi kantaa kämppään hiekkaa verrattuna länderiin.. Vaikka onkin vielä ihan pienen pieni belgi!

Täytyyhän sitä myös kuvia laittaa, kun on tullut niitä räpsittyä ihan kiitettävästi tässä syksyn ja talven aikana. Tässä teille oikea kuvamaratooni! Aloitetaan lokakuusta, kun vauveli oli vielä.. noh, vauveli. Nythän se on jo iso neiti ;) (Kauheeta, ihan kuin puhuis lapsista :'D Vaikka lapsiahan nämä vissiin vähän kuin ovatkin..) Noniin, asiaan.

 Minne isoveikka meni?

 Ensimmäisiä "onnistuneita" yhteiskuvia.. Eli Pita pysyi jotakuinkin paikoillaan ja riittävän lähellä Tacoa :D

 "Hmm, ehkä tää on hyvää, kun kerran toi Tacokin tätä syö.."

"Tsekkaa sä etelä, mä katon pohjosen."

Jes! Se pysyi paikallaan!!

Käytiinpä tutustumassa agilityynkin.

Ja eräänä päivänä Krisse ja superihana Leevi tulivat myös kylään! Leevihän on ollu aikaisemmin Tacon bestis (äijämeiningillä), mut nyt tais pikku-prinsessa hurmata Leevinkin sydämen..

Tämä kaksikko ei kyllä pysynyt hetkeäkään paikallaan.

Mutta! osataan meillä nukkuakin. Tässäpä vielä muutama, ehkä hieman humoristinen otos Pitan unennäytteistä ;)

Mutta nyt täytyy mennä lenkille ennenkuin tää meno yltyy täällä liian villiksi!! Se on heipsan ja hyvää, lämmintä, lumista ja valoista joulua kaikille! Pakollinen jouluntoivotuskuva lumisine maisemineen vielä loppuun.

Terveisin Maarianna ja koiruudet