Viime viikonloppuna olimme Riston kanssa Kaivopuistossa FCI9-ryhmän näyttelyssä, tuomarina arvostettu Hans Lehtinen. Ländereitä oli nelisen kappaletta, kolme urosta ja yksi narttu. Riston kanssa on metsästetty sitä viimeistä, valioon oikeuttavaa sertiä sen verran pidempään, että olin jo lähestulkoon vaipunut epätoivoon sen saavuttamisesta. Kuitenkin juteltuani kasvattaja Tiinan kanssa, tulin vakuuttuneeksi että meillä on toivoa, sillä Hans on oikeudenmukainen tuomari ja on aikaisemminkin tykännyt kovasti kf-koirista. Olin myös käynyt edellisenä päivänä koirien kanssa osteopaatilla, joten Risto vaikutti ravaavan lennokkaammin kuin yleensä!

Risto esiintyi edukseen kuten yleensä, mutta tällä kertaa vielä paremmin, ravasi kauniisti ja seisoi vapaasti esitettynä hyvin. Niimpä sitten kävikin, että Ripa-pipa oli ainut erinomaisen arvosanan saanut länderi, joten suoralta kädeltä saimme himoamamme sertin ja kirsikkana kakun päälle tuli ROP-tittelikin. :) Kehän jälkeen Ristoa halusi kuvata ruotsalainen valokuvaaja, ilmesesti länderi-ihminen. Lisäksi näyttelyn virallinen valokuvaaja David Dalton kuvasi kaikki ROP-koirat, joten hänen kuviaan saatte ihastella alla. :) Ristosta tuli myös näyttelypäivän aikana tuore isä, kun Caro synnytti Mikkelissä 8 tervettä ja kauniinväristä länderivauvaa, 4 tyttöä ja 4 poikaa!! :) Hyvä päivä Ripalle, tulla isäksi sekä valioitua!

Lehtisen arvostelu on ujutettu kuvien väleihin. :)

Tyypiltään erittäin hyvä uros. Kaunis kaula ja ylälinja.

Tällä hetkellä hieman laihassa kunnossa. Saisi liikkua puhtaammin takaa.

Erittäin oikeaoppiset ääriviivat.

Hyvä pää ja ilme.

 Hih! Tuore isä sekä FIN MVA Krumme Furche X-Ray "Risto" haistelee Kaivarin tuoksuja. Huomioikaa kaunis pää ja ilme ;) Mäyräkoiran nenä vai mites se meni.. :D

Nyt tänä viikonloppuna olikin sitten Pitaliinin vuoro osallistua näytelmiin. Eilen sitten paleltiin Tuomarinkartanossa, tuomarina toimi Myriam Vermeire Belgiasta harjoitusarvostelijan kera. Esitin itse Pitan, Serena huuteli. Pitsku olikin hieno, taas kerran! Juoksi nätisti, seisoi ihan ok ja antoi tutkia ainakin kympin arvoisesti ;) Tuloksena ainut junnuluokkien erin saanut eli automaattisesti ROP-juniori, lisäksi PN2 ja Serti! Hiphei, Pitan kolmas näyttely ja toinen serti :) Alla arvostelu ja muutama Serenan räpsäisemä kuvatus.

 Kaunis tyttö<3

1-vuotias. Täydellinen saksipurenta, hyvä kuono, lättäkallo. Silmät voisivat olla hieman tummemmat. Hyvin asettuneet korvat, hyvä kaula. Suora selkä, hieman luisu lanne. Hyvin kehittynyt rintakehä tämän ikäiseksi. Hyvin kulmautunut edestä ja sivulta, hyvät jalat. Hyvä turkki, mutta pohjavilla puuttuu tällä hetkellä. (Karvanlähtöaika..) Liikkeissä edelleen hieman löysä edestä, hieman kapea takaa. Hyvä häntä.

Seuraavan kerran Pita pääsee näytelmiin vasta Messarissa joulukuussa, ja nyt tuleva talvi keskitytään Ripan ja Pitan kanssa lähinnä agilityyn. :)