Heipsan!

Viime viikonloppu vierähti kesän suurimmassa agilitytapahtumassa eli Agirodussa Ylöjärven Teivon raviradalla. Suuntasin jo torstaina koirien kanssa junalla kohti Lahtea, josta ajelimme Ullan mökille Iittiin. Siitä paikasta mä sitten tykkään!! Pita pääsi sinne ekaa kertaa, Tacohan on käynyt joka kesä viimeisen kolmen vuoden aikana. :) Mökillä olikin Ullan koirien Riston ja Romppaisen lisäksi Ullan siskon länderi Martta, jonka Taco on myös nähnyt viime kesänä. Mutta Pita oli Martalle uusi kaveri, jota Martta aluksi hieman epäili mutta tottui myöhemmin, kun huomasi ettei Pita olekaan pelottava vaan kiltti musta koira. :) Usein pienet koirat pelkäävät Pitaa mustan ja suuren ulkomuodon takia.. Se on ikävää kun Pita on kilteimmästä päästä koiria mitä tiedän. Mutta onneksi Martta totesi pitkän tutustumisen jälkeen Pitan melko vaarattomaksi, ja uskalsivatpa ne vähän leikkiäkin, länderille tyypillistä takaa-ajoleikkiä, eli Pita juoksee ja Martta kiljuu :D :D

Torstai-perjantai -välin vietimme Ullan mökillä, ja perjantai-iltapäivällä lähdimme ajelemaan kohti Ylöjärveä. Kisathan menivät niin, että Ristolla oli ekat kolmosluokan kisat ikinä, enkä jaksanut suurempia tavoitteita asettaa.. :D Varsinkin kun Risto oli viikko sitten päässyt isähommiin joten oli myös aika paljon tyttöjutut mielessä! Perjantaina Ristolla oli yksi agirata, joka meni päin honkia, tuloksena tais olla hyl tai ainakin monta virhettä :D Yhtä kaikki, Risto meni radalla eikä katsellut tyttöjen perään tai muuta vastaavaa mitä Taco villissä nuoruudessaan harrasti.

Perjantai-iltana kisan jälkeen ajoimme tuttuun Ylöjärven yöpymispaikkaamme, eli Ullan serkun luo, josta olikin vain vaivainen 10min ajomatka kisapaikalle! Siellä meitä tai varsinkin Tacoa ja Ristoa odotti mukava yllätys: talon oma mäyräkoira Bulma oli mukavasti juoksussa! Oi ja voi, Riston pää meni vieläkin enemmän pyörälle... Nukkumaan mentäessä Ripa hieman inisikin naistensa perään, ja minua mietitytti että meneeköhän se huomenna ollenkaan agia.

Lauantai oli perjantain tapaan hurjan kuuma päivä! Molemmat Ullan kans paloimme auringossa, ja koirillakin oli melkoisen kuumat oltavat. Onneksi Taco ja Pita juo hyvin, Ristoa taas piti välillä "pakkojuottaa" ruiskun kans ja lisäksi laittaa märkäpeittoa päälle että jaksaisi. Ronja ei ollutkaan (onneksi) mukana, vaan Ulla ajatteli jättää sen mökille ettei vanhus joutuisi kärsimään auringosta! Hyvä päätös olikin, kisa-alueella ei juurikaan ollut varjopaikkoja, ainakaan ratojen läheisyydessä ja porottava aurinko teki olosta ahistavan kuuman. Lauantain aamurata oli avo SM-kilpailun karsintarata, jonka oli laatinut ulkomaalainen tuomari. Rata oli vaikea, ja starttasin siinä ensimmäiseksi Ristolla. Ripa kulki jo paremmin kuin perjantaina, mutta tuloksena 15vp. Ensimmäiseksi alas kakkosrima (takaakierrosta), sitten kielto kun yritin ottaa tiukasti haltuun hypyn jälkeen, no poikahan kielsi koko esteen! Tarkka poika ;) Sitten piti vielä napata A:n alastulokontakti vaikka kontaktit ovat olleet hirmuisen hyviä lähiaikoina. Kuvastakin näkee etten vetänyt Ripaa tarpeeksi ajoissa tarpeeksi alas, siitä pomppu kontaktialueen yli.

Kyllä ne maxiländerit loikata osaa!

Olin ilmoittanut myös Tacon tuolle avo SM-radalle ja kuten odotinkin, oli niin ihanaa kisata vanhan, tutun ja turvallisen Tacon kanssa. :) Radalta nolla vaikkakin hieman hitaahkompi sellainen, mutta koska rata oli niin pirun vaikea, sijoitus 10./159!! Ei paha 9v maxiländeriltä :D On se Taco vaan kulta <3 Päästiin siis Tacon kanssa illan finaaliradalle koska 25 parasta kolmosluokkalaista otettiin mukaan. :)

Tacon finaalirata oli suht helppo, kunhan vaan kontaktit malttaisi ottaa. Rata oli hieno, mutta otettiin hylky kun Taco kiersi suoraa mentävän hypyn takaa! Ei se mitään, muu rata oli niin sujuvaa ja hienoa että olin niin ylpeä ja haikea yhtä aikaa. Taco nimittäin jäänee nyt eläkkeelle, maxi3-luokassa kisaaminen ei ole erityisen innostavaa ilman tavoitteita, mutta treenataan silti niin kauan kuin intoa riittää ja ehkä myös kisataan agirodun medijoukkueessa vielä ensi vuonnakin, sekun on hauskaa ja poika saa mennä mediesteillä. :) Taco on ensimmäinen oma koirani ja sen kanssa on saanut kokea niin paljon, Taco on varmasti opettanut minua enemmän kuin minä sitä! Nyt on rakas pappakoirani ansainnut ruhtinaalliset eläkepäivät mustan pikkupirun kaitsijana. ;)

 Jee maaliin!

Video Tacosta avointen Suomenmestaruuskisojen finaaliradalta 3.7.2010 www.youtube.com/watch

Tacon finaaliradan jälkeen lauantaina oli vielä Ristolla yksi agirata josta tuloksena hyl; Ripapipa kaatoi muuriesteen ensin sen kiellettyään, tönäisi etutassuilla koko muurin maahan. Muuten ihan hieno ja vauhdikas rata. :)

Sunnuntaina oli molemmilla pojilla länderijoukkueiden radat, onneksi mediluokissa! Ensin oli Taco ja sehän teki taas hienon nollaradan, mutta huomasin totisesti että viikonlopun kuumuus oli tehnyt temppunsa - Taco liikkui tahmeasti ja haahuili muutaman kerran ihan omiaan. Joka tapauksessa nolla, ja joukkueemma yhteistuloskin oli vain 10vp ja sijoitus 4.! Ei hullummin, harmi ettei ihan päästy palkinnoille. :D Tacon joukkueessa kisasivat lisäksi länderit Riemu, Choco ja Jepu.

Risto oli joukkueradalla ihana: vaikka kaikki muut Ripan joukkueesta oli länderityttöjä (Milka, Fire ja Hikka), Risto kultaisesti halusi tehdä mun kanssa hommia ja oli ihanasti kuulolla koko ajan. :) Radalta 10vp, yksi rima ja lopetti kepit vähän liian aikaisin. Mutta ehdottomasti viikonlopun parasta antia Ristolta! Jes jes ehkä niitä nollia alkaa kolmosluokassakin joskus tulla.. :D