Olimme ekoissa tokokokeissamme Janakkalassa vapunpäivänä 1.5.2013. Tuomarina toimi Riikka Pulliainen ja koe oli sisähallissa. Minua jännitti ihan hirveästi, koska olen vain kerran joskus 10 vuotta sitten ollut tokokokeessa Tacon kanssa, joka ei mennyt kovin hyvin ja tuomarin kommentit jäivät negatiivisina mieleen.

Koiria oli ilmoitettu alokas-luokkaan 13 kappaletta, ja kaikki tulivat paikalle. Paikkamakuu oli kolmessa ryhmässä. Ensin oli kuitenkin luoksepäästävyys, josta Pita sai arvosanan 10 (joka on siis paras :)). Paikallamakuu oli 2 minuuttia, ohjaajat olivat noin kolmenkymmenen metrin päässä koirista. Pita toimi erinomaisesti, kerran huomasin sen säpsähtävän jonkun kehän ulkopuolisen koiran kimakkaa haukkua. Saimme paikallamakuusta täyden 10.

Meidän suoritusvuoro oli kuudentena. Pita kävi ennen omaa vuoroa hieman kuumana, piippasi ja hösötti koko ajan. Tuntui, että Pita luuli meidän olevan agilitykisoissa :D Kun vuoromme lopulta alkoi, oli ensimmäinen liike kytkettynä eli remmissä seuraaminen. Ei mitään moitittavaa, täysi 10. Seuraava liike oli vapaana seuraaminen. Taas sujui kivasti, aloin jo rentoutua ja siitäkin liikkeestä arvosanaksi 10. Sen jälkeen liikkeestä maahanmeno, Pita teki sen tosi hyvin, aivan kuin treeneissä, ja siitä myös 10! Liikkeestä seisomisessa koira jäi oikeaan asentoon, mutta kun lähestyin sitä, se menikin maahan, luuli varmaan että se oli väärä asento.. Voi toista! Siitä hämmentyneenä pyysin sen sivulle ennen kuin liikkeenohjaaja antoi luvan käskyttää. Eli kun koira vaihtoi asentoa, arvosana tippui kahdella, ja kun itse vielä sähläsin, saimme lopulta liikkeestä seisomisesta 7. Hyppy oli täydellinen ja siitäkin arvosanaksi 10.

Eli yhteispisteet 194/200, 1. tulos kirkkaasti ja kirsikkana kakun päällä voitto ja kunniapalkinto!! Voi vitsit että ollaan oltu eilisestä asti yhtä hymyä molemmat tytöt :-) Muutenkin kokeesta jäi hyvä mieli, kaikki osallistujat ja tuomari olivat ystävällisiä, kaikki kannustivat toisiaan ja tulivat juttelemaan meidän suorituksen jälkeen ja kehuivat hienoa työtä. Saatetaanpa eksyä tokokokeeseen toistekin, sinne AVO-luokkaan.. ;)

Pita_toko_voitto-normal.jpg

Voittajana on helppo hymyillä :-)

Pita_toko_voitto1-normal.jpg

Rakas Pita <3